img 0476/55.10.78
img info@tennisdemerel.be
img Schippersdreef 7 - 2960 Brecht
  • Follow us:
Jeugdwerking
Visie

De visie van onze club is om elke speler voldoende uitdagingen te geven om zo optimaal te kunnen genieten van de tennissport.  De kinderen zoveel mogelijk stimuleren en proberen hun grenzen te laten verleggen, dit voor elk kind op zijn niveau.  Onze tennisschool probeert om de kinderen zoveel mogelijk bij te leren, maar ook te laten groeien als mens.
Sinds 2017 hebben wij tevens het kwaliteitslabel Jeugdvriendelijke Tennisclub!

 

Tennisschool

Als u zelf lessen volgt of uw kinderen op tennisles stuurt, hebt u bepaalde verwachtingen.  Dat het leuk is, dat er plezier wordt beleefd, maar vooral dat er wordt getennist!  Aan het einde van een lessenreeks wilt u een verschil zien, zowel op vlak van tennisvreugde als op vlak van tennisniveau.  Wij garanderen u kwalitatieve lessen op zowel recreatief als competitief niveau.

Onze tennisschool vindt het zeer belangrijk dat kinderen plezier beleven en op een kwaliteitsvolle manier leren tennissen.

TENNIS = FUN !!!!

Om onze jeugd te stimuleren hebben wij een aantal leuke tools:


De stempelkaart

Om de jeugd te stimuleren om meer te tennissen wordt een spaarkaart geïntroduceerd. Door aan de lessen, stages en activiteiten deel te nemen, kan onze jeugd stempels vergaren. Per behaald aantal stempels wordt een beloning uitgedeeld!!! Spaarkaarten zijn te verkrijgen bij uw trainer.


Vrij spelen
Om goed te leren tennissen, beter te evolueren en vooral om met enthousiasme te blijven tennissen, is het belangrijk dat jeugdspelers ook naast de lessen voldoende tennissen.
  • Kom met een vriendje, vriendinnetje of met je ouders tennissen (vrij spelen). Vanaf rood (richtleeftijd 7-9 jaar) is dat perfect mogelijk!
  • Doe mee aan extra tennisactiviteiten van de club (bv. het jeugdclubkampioenschap)
  • Neem deel aan tornooitjes (KidsToer, Tiener Toer, Volvo tour)
  • Geef je op voor de interclubcompetitie

Data voor het begeleid vrij spelen wordt binnenkort op deze pagina gepost!


Jeugdclubavond (vanaf 10j)

Elke laatste vrijdag van de maand van 18u tot 20u!

De stap van de les naar het zelf afspreken onder elkaar om te tennissen is voor vele jeugdige spelers een drempel. Met deze actie probeert de club de jeugd te stimuleren om meer aan vrij tennissen te doen. Bedoeling van deze sessies is dat we de technieken die we in de tennislessen hebben geleerd gaan toepassen in vriendschappelijke wedstrijdsituaties. Meestal is er één begeleider aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden.


Clubtesten

De clubtesten zijn testen die tijdens stages op de club worden afgenomen door onze tennistrainers en die de nodige feedback geven om het niveau van de speler in te schatten. De clubtesten zijn opgebouwd uit 2 lichaamsmetingen, 4 motorische testen en 4 tennistesten.

Tennis Vlaanderen zal de gegevens verwerken en zal bruikbare tools aan de hoofdtrainer aanbieden. De tennisschool zal deze gegevens kunnen gebruiken om:

  • gerichte info te geven aan hun leden
  • groepen in te delen
  • gericht te trainen en de spelers op een hoger niveau brengen

Vaardige clubspelers zullen door Tennis Vlaanderen ondersteund worden door extra stages en consultancy voor trainers en ouders!